sâmbătă, 4 iunie 2016

Aspecte de Urmat pentru a Alege Fotograful

Putini dintre noi risca sa isi roage o cunostinta sau un prieten sa le fotografieze nunta. In general, oamenii au constientizat necesitatea angajarii unui fotograf profesionist, insa problema ramane: cum alegem un fotograf potrivit?

Buget

In primul rand trebuie sa tinem cont de buget. Piata din acest domeniu a evoluat in ultimii ani extrem de mult, iar oferte tentante gasim peste tot. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne incredem in tot ceea ce gasim pe internet, astfel ca se recomanda verificarea autenticitatii pozelor fotografului si sa ii studiem atent portofoliul.

Portofoliu

Un al doilea aspect legat tot de portofoliul artistului este viziunea acestuia. Unii fotografi prefera un anumit tip de imagini, decoruri sau lumini care poate nu se potriveste cu ceea ce ne dorim noi. Insa, de cele mai multe ori un expert in domeniu va sti cum sa imbine cererile noastre cu ceea ce este placut vizual si potrivit momentului. De cele mai multe ori, cei care lucreaza in acest domeniu al fotografiei stiu sa puna in valoare mirii, cununia religioasa si momentele importante.
Alt criteriu esential este aparatura. Un fotograf trebuie sa fie mereu pregatit atunci cand participa la un eveniment. Nu ar fi placut ca bateria aparatului foto sa se descarce si astfel sa nu poata fi imortalizate momente importante. De asemenea, trebuie sa stim ca o aparatura de ultima generatie nu presupune neaparat ca pozele sa fie reusite. Pe langa simpla camera de fotografiat, un expert trebuie sa aiba lumini false, obiective etc.

Experienta


Ultimul, dar nu cel mai putin important aspect este experienta. Pe langa aceasta, un fotograf profesionist trebuie sa fie scolit si mereu in pas cu ultimele tehnici aparute. De asemenea, calitatea unei fotografii sta si in editarea acesteia cu ajutorul unui program profesionist, iar acest ultim pas face diferenta intre un amator si un fotograf profesionist de nunta.