marți, 6 septembrie 2022

Petreceți vacanța pe superbul tărâm elen și nu veți regreta

Grecia este renumită atât pentru frumusețea sa naturală, cât și pentru istoria sa interesantă. Acesta găzduiește unele dintre cele mai importante situri istorice din lume, pe lângă faptul că are aproximativ 6.000 de insule. Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa datorită abundenței sale de monumente istorice, stâncilor uluitoare care coboară abrupt în apele azurii, plajelor cu nisip și pietriș și climei mediteraneene blânde. Un city break în Grecia este o decizie pe care o puteți lua în calcul și pentru toamna aceasta, având în vedere temperaturile încă ridicate de aici.

Vechea Delphi și mănăstirile Meteora sunt două dintre cele mai populare destinații turistice de pe teritoriul Greciei, alături de capitala țării, Atena. Majoritatea turiștilor, vin în pe aceste tărâmuri pentru a vizita unele dintre mai populare insule precum Santorini, Mykonos, Zakynthos sau Creta.

Acropole, orașul Atena

Acropola este un deal stâncos care se ridică în centrul Atenei contemporane. Este acoperit de trei temple frumoase care datează din secolul al V-lea î.Hr. Acropola este considerată emblema nu doar a Atenei și a Greciei, ci și a civilizației occidentale. Partenonul, care inițial a fost compus din 58 de coloane susținând un acoperiș ornamentat cu frontoane extravagante și cu o friză, este de departe cea mai recunoscută dintre aceste structuri.

Santorini

Santorini este celebră pentru că are cele mai uluitoare peisaje. Este cel mai faimos pentru satele de pe stâncile Fira și Oia, care sunt situate pe coasta de vest a insulei. Atât Fira, cât și Oia sunt cunoscute pentru atmosfera lor romantică, ceea ce le transformă în locații populare pentru nunți și lunile de miere. Clădirile cubice văruite în alb care caracterizează arhitectura cicladică pot fi găsite în ambele locuri. Multe dintre aceste clădiri au fost transformate în hoteluri de tip boutique cu piscine superbe.

Mykonos

Mykonos este insula la care mulți oameni se gândesc când trebuie să aleagă cel mai frumos loc de vizitat din Grecia. Orașul Mykonos este epicentrul activității nocturne de pe insulă și este renumit pentru hotelurile sale elegante de tip boutique, restaurantele cu fructe de mare și locurile de muzică pline de viață. Biserica Paraportiani, care este o biserică văruită în orașul Mykonos, și plajele abundente de nisip care curg pe coasta de sud a insulei sunt alte două atracții obligatorii din toate punctele de vedere.

Orașele și plajele insulei Creta

Creta, care este o insulă mare din Marea Egee, este adesea considerată a fi unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din toată Grecia. Deoarece găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, insula este frecventată de turiști din toată lumea. Unele dintre cele mai cunoscute plaje din Creta variază de la unele compacte, mărginite de restaurante și promenade, până la lungimi naturale extinse, care sunt mângâiate de mări uimitor de limpezi și oferă vederi nelimitate asupra Mediteranei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu